Soal dan Kunci Jawaban PTS Bahasa Inggris Kelas 12 SMA 2021

 Berikut soal dan kunci jawaban Penilaian Tengah Semester (PTS) bahasa Inggris kelas 12 SMA 2021.

Soal dan Kunci Jawaban PTS Bahasa Inggris Kelas 12 SMA 2021

A. Pilihan Ganda

Choose a, b, c, d or e for the correct answer!


The following dialogue is for number 1 to 3

Nephew : “Where are doing Uncle?”

Uncle : “I’m waiting Taxi?”

Nephew : “By the way, What can I do for you Uncle?”

Uncle : “Please call the taxi”

Nephew : “OK. I will call it for you? Bye the way, Where do you go Uncle?”

Uncle : “I will go to office”

(a few minutes the taxi came)

Nephew : “Can I bring the bag?”

Uncle : “Yes, please. Thanks advance”

Nephew : “Don’t mention it. Take care Uncle”


1. The underlined sentence express….

a. Asking help

b. Giving help

c. Offering help

d. Refusing an offer

e. Accepting an offer


2. Why does uncle wait a taxi?

a. He goes to office

b. He sees his in nephew

c. He needs it in hurry

d. He gets sick

e. He come back from office


3. Who call the taxi?

a. Nephen

b. Uncle

c. Both of them

d. None of them

e. No body


The following dialogue is for number 4 to 5

Mr. Bean : “Hello, Miss. Smith. Would you need my help? You are so busy.”

Miss Smith : “Oh, yes please, that would be lovely.”

Mr. Bean : “How do you take it?”

Miss Smith : “I use shovel”

Mr. Bean : “Here you are.”

Miss Smith : “Thank you.”


4. The underlined expression expression….

a. Offering something

b. Offering help

c. Accepting an offer

d. Declining an offer

e. Refusing an offer


Dany : “Good morning Jane, do you want my help?”

Jane : “Oh, great!           “

Dany : “Thank you”

Jane : “You’re welcome.”


5. The suitable expression to complete the dialogue is….

a. I’d love one

b. No thanks

c. Don’t bother

d. Never mind

e. Not for me


Andy : “Shall I bring your bags to you house?”

Boby : “Yes, please!”


6. The bold word has meaning….

a. Offering something

b. Offering help

c. Accepting an offer

d. Declining an offer

e. Refusing an offer


Indry : “You are so pale, are you sick?        “

Putry : “Sure. It’s very kind of you. Thanks.”


7. The sutable expression to complete the dialogue is….

a. Would you like me to help you?

b. Would I like to help me?

c. Would you like to help me?

d. Would you like to bring me?

e. Could you bring me?


Andry : “Some of our friend will join the concert tomorrow. Would you like to go with?”

Sintya : “it will very interasting.! Need to refresh my mind this time.”


8. The suitable expression to complete the dialogue is….

a. I’d love to but I don’t think I can come

b. I’m really sorry. I already have my awn plan

c. Well, I’m not sure

d. What a great idea!

E. Not for me, thanks


The following dialogue is for number 9 to 10

Guest : “Excuse me, but….?”

Staff : “Of course Ma’am. What can I do for you?”

Guest : “Someone just stole my purse off my shoulder outside the hotel”

Staff : “Are you OK?”

Guest : “Yes, just shaken up a bit.”

Staff : “Why don’t you sit down here and I’II call the police for you.”

Guest : “Thank you; I appreciate you help.”

Guest : “I don’t understand what the taxi driver is trying to say. Could you translate for me?”

Staff : “Of course sir, I’d be delighted to help.”


9. The sutable answer to complete the dialogue is….

a. Could I help you

b. Can you help me

c. May you need my favor

d. Would you need my help

e. No, thanks


10. “Of course Ma’am, what can I do for you?

What does the sentence mean?”

a. Offering a help

b. Refusing a help

c. Declining an offer

d. Accepting an offer

e. Refusing a help


Mr. Bean : “Hello, Miss Smith. Would you Like a cup of coffee? I’m just making some.”

Miss Smith : “Oh. Yes please, that would be Lovely.”

Mr. Bean : “How do you take it?”

Miss. Smith : “With milk and sugar please.”

Mr. Bean : “Here you are.”

Miss. Smith : “Thank you.”


11. The underline expression expresses….

a. Offering something

b. Offering help

c. Accepting an offer

d. Declining an offer

e. Refusing an offer


Dany      : “Good morning jane, do you want help me?”

Jane       : “ ...... “

Dany      : “Thank you.”

Jane       : “You’re welcome”


12. The suitable expression to complete the dialogue is….

a. Of course, I can

b. No thanks

c. Don’t bother

d. Never mind

e. Not for me


Andy  : “Shall I carry your luggage to your apartement?”

Boby  : “Yes, please!”


13. The underlined word has similar meaning with….

a. Borrow

b. Bring

c. Drop

d. Dodge

e. Leave


Indry : “The box you brought looks very heavy.        “

Putry   : “Sure. It’s very kind of you. Thanks.”


14. The suitable expression to complete the dialogue is….

a. Would you like me to help you?

b. Would I like to help me?

c. Would you like to help me?

d. Would you like to bring it for me?

e. Could you bring it for me?


Andry : “You cupboard looks heavy. Would I help you?”

Sintya : “.......Thanks a lot.”


15. The suitable expression to complete the dialogue is….

a. I’d love to but I don’t think it is better

b. I’m really sorry. I can do it by myself

c. Well, I’m not sure we can

d. What a great idea!

e. Not for me, thanks


Bryan : “Nugy, where are you?”

Nugy : “I’m in the house. What’s matter?”

Bryan : “Oh ........ “

Nugy : “I’d like to help you. For what?”


16. Complete the dialogue above with suitable expression….

a. Would you like some help?

b. Sorry, I can’t help you

c. Could I possibly ask you to help me?

d. Let me help you

e. No, you don’t need to help


Romy : “May I help you?”

Deny : “Hmmm. Don’t bother yourself. Thanks.”


17. The underlined sentence express….

a. Asking help

b. Giving help

c. Offering help

d. Refusing an offer

e. Accepting an offer


Elsa : “Will you me to build a snowman?”

Olaf : “Yes, of course............ .”


18. The correct sentence to complete the dialogue is….

a. I won’t

b. I will

c. I will not

d. Will I?

e. Shall I?



Complete the dialogue below (for questions number 19 – 20)

Mr. Iqbal : “Andy, come here please!”

Andy : “Yes, sir. I’m coming.”

Mr. Iqbal : “(19)..... the goods to the shop, pleasure?”

Andy : “With pleasure, Sir.”

Iqbql : “Don’t forget to put into the correct case!”

Andy : “(20).......,Sir.”

Mr. Iqbqal : “Thanks.”

                        

19. a. Can you bring

b. Can I bring

c. May I bring

d. Don’t bring

e. I would like to bring


20. a. Sorry, I can’t

b. I wish I could help you

c. I’m busy

d. I need some help

e. Don’t worry


Kunci Jawaban


A. Pilihan Ganda

  1. C       11. C

  2. A       12. A

  3. A       13. B

  4. B       14. A

  5. A       15. D

  6. C       16. C

  7. A       17. D

  8. D       18. B

  9. B       19. A

10. A       20. E

Unduh PDF

Sekian soal dan kunci jawaban Penilaian Tengah Semester (PTS) bahasa inggris kelas 12. Semoga bermanfaat..

Belum ada Komentar untuk "Soal dan Kunci Jawaban PTS Bahasa Inggris Kelas 12 SMA 2021"

Posting Komentar

Berkomentar menggunakan Akun Gmail agar mendapat notifikasi balasan dari Admin ^_^

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel